fbpx

NAKON VJENČANJA: isporuka fotografija

Isporuka fotografija vjenčanja (i videa, ukoliko ste odabrali foto-video kolekciju) bit će organizirana u najkraćem mogućem roku, ovisno o opcijama za koje su se mladenci odlučili. U nastavku donosimo sve detalje koji bi Vas mogli zanimati…

Vjenčanje je prošlo. Kad ćemo dobiti fotografije?
Svoje Wedding Bookove, ispisane fotografije i fotografije na USB memoriji i/ili online galeriji dobit ćete u roku od najviše 90 dana nakon vjenčanja. U pravilu sve isporučujemo osjetno brže, ovisno o paketu i opcijama koje ste odabrali.

Zašto vam treba toliko vremena, zar nam ne možete samo sve fotografije spremiti na USB i dati?
Fotografija nastaje u dva dijela – prvi dio je snimanje fotoaparatom, a drugi dio je obrada na računalu. Oba su dijela podjednako važna i potrebna, kako bismo dobili fotografije kakve vidite u mojim galerijama na webu i radi kojih ste me angažirali.
Fotoaparati nisu savršeni strojevi (iako su izvrsni), a i fotografi su ljudi koji griješe u svom radu. Zato, kako bih bio siguran da ću snimiti savršene fotografije vašeg vjenčanja, sve važne kadrove snimam po 3-4 puta. Na kraju vašeg vjenčanja vjerojatno ću imati preko 2-3.000 fotografija, od kojih se mnoge ponavljaju po nekoliko puta. Na računalu ću ih sve detaljno proučiti i odabrati 500+ najboljih (realno, obično ih bude oko 1.000), pazeći pri tom da ne propustim neki važan događaj na vjenčanju.
Odabrane fotografije nakon toga moj tim i ja pažljivo obrađujemo, kako bismo Vam osigurali fotografije vrhunske kvalitete koje ćete s veseljem gledati i za 20 i više godina.

Što mi možemo i trebamo napraviti?
Ako ste odabrali paket bez Wedding Booka, za 7-10 dana dobit ćete svoje fotografije na USB mediju ili online galeriji (pogledajte našu demo-galeriju). Prije isporuke ili prilikom isporuke trebate platiti preostali iznos i to je sve.
Ako ste odabrali paket s Wedding Bookom, za dva do tri tjedna ćemo Vam poslati prvu verziju Booka na pregled i odobrenje. Ukoliko imate primjedbe i želite manje izmjene, nema problema – prve izmjene Booka su uključene u cijenu i ne naplaćuju se. Ukoliko i nakon druge verzije Booka želite dodatne izmjene, svaka nova verzija se naplaćuje 50 €.
Za pregledavanje i odobrenje Booka predviđena su 2 do 3 dana. Ukoliko ovaj proces traje dulje ili je potrebno izraditi više od 2 verzije Booka, moguće je kašnjenje s isporukom. Prije slanja Wedding bookova u tiskaru potrebno je platiti preostali iznos.

Možemo li dobiti neobrađene RAW fotografije?
Ne. Kao što sam već rekao, fotografija nastaje u dva dijela – snimanjem fotoaparatom i obradom u odgovarajućem softveru. Nedovršene fotografije ne isporučujem, niti uz novčanu nadoknadu. Ne zaboravite, odlučili ste angažirati baš mene i moj tim radi prekrasnih (dovršenih!) fotografija koje ste vidjeli, a ne radi nedovršenih RAW snimki…

Možete li nakon vjenčanja promijeniti dogovoreni stil i način obrade fotografija?
Donekle. Kao što možete vidjeti na mojim fotografijama na webu, koristim 3 različita (iako donekle slična) stila – moj omiljeni full-color stil fotografija živih boja i snažnih kontrasta, lijepi vintage-retro stil (zagasitih boja i prigušenih kontrasta) i ekspresivnu crno-bijelu fotografiju. Najbolje je da se prije vjenčanja odlučite koji stil želite, jer ću tome prilagoditi i način rada i snimanja na terenu. Primjerice, za Vintage fotografiju bitno manje koristim umjetnu rasvjetu nego za ostale načine rada. Ukoliko se prije vjenčanja dogovorimo za Vintage stil, a nakon vjenčanja to odlučite promijeniti, manji dio fotografija možda neće biti upotrebljiv. S druge strane, ukoliko snimam za full-color stil, bez problema mogu prijeći na Vintage ili crno-bijelu fotografiju.

Možemo li dobiti i poneku fotografiju velikog formata, na papiru ili platnu?
Naravno. Osobno obožavam velike fotografije, posebno one na platnu! Niti cijene izrade takvih fotografija danas više nisu previsoke – samo mi javite koji format želite i koju fotografiju želite napraviti, sve ću pripremiti i dogovoriti s tiskarom. Fotografije do dimenzija 40×30 cm (savršene za okvir 50×40 cm) Vam mogu ispisati na vrhunskom Epson fotografskom pisaču kojeg imam u studiju, uz zadržanu povoljnu cijenu!LINKOVI:
Foto-session i poziranje – Momentum VisualFactory
Najljepši dan! – Momentum VisualFactory
Moj profesionalni fotograf! – Momentum VisualFactory